Klaus Iohannis: „Doar prin vaccinare vom putea pune capăt acestei crize sanitare și ne vom putea recâștiga normalitatea”

Preşedintele Klaus Iohannis a reamintit că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne "singura cale eficientă" pentru a ne proteja de formele grave şi pentru a pune capăt crizei sanitare.

07 dec. 2021, 17:36
Klaus Iohannis: „Doar prin vaccinare vom putea pune capăt acestei crize sanitare și ne vom putea recâștiga normalitatea”

Klaus Iohannis a făcut această afirmaţie, marţi, cu prilejul alocuţiunii susţinute în cadrul ceremoniei de decorare a unor voluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență.

„Vaccinarea rămâne singura cale eficientă pentru a ne proteja de formele severe de boală. Doar prin vaccinare vom putea pune capăt acestei crize sanitare și ne vom putea recâștiga normalitatea”, a afirmat preşedintele României.

Citeşte şi: Detalii de ultimă oră despre starea lui Daniel Onoriu. Familia se roagă pentru viaţa lui: „A fost o noapte mai delicată!”

Klaus Iohannis: „România va deveni țara pe care ne-o dorim prin implicarea solidară a cât mai multor oameni responsabili”

„România va deveni țara pe care ne-o dorim prin implicarea solidară a cât mai multor oameni responsabili, care își sacrifică timpul și sunt gata să-și pună abilitățile în slujba ajutării semenilor, pentru a reduce marginalizarea și inechitățile, pentru a combate sărăcia și abuzurile.

Dumneavoastră, cei prezenți astăzi aici, ați fost un sprijin important pentru cadrele medicale care se luptă zilnic pentru a salva vieți, într-una dintre cele mai grave crize sanitare din istorie. În acești ultimi doi ani, ați fost alături de cei mai greu încercați și le-ați alinat durerea, le-ați dat speranță că acest calvar se va termina, iar ei se vor putea întoarce sănătoși acasă, alături de cei dragi.

Asumarea responsabilității sociale este o alegere a celor mai puternici, a celor care nu pot trece nepăsători pe lângă nedreptate, boală ori sărăcie”, a mai precizat preşedintele României.

„Recunoscând meritele celor decorați cu acest ordin, statul român prețuiește potențialul societății civile, precum și capacitatea fiecărui cetățean de a contribui la edificarea unei Românii mai bune. Curajul și altruismul de care dați dovadă creează premisele pentru o națiune puternică și solidară.

Sunt bucuros că astăzi am această ocazie de a vă arăta faptul că românii vă văd și vă apreciază.

Ne înclinăm în fața dârzeniei și compasiunii pe care le manifestați zi de zi. Sacrificiile pe care le faceți atât dumneavoastră, cât și familiile dumneavoastră, puterea interioară pe care o emanați de fiecare dată când luptați pentru viețile celor aflați în suferință, voința și energia sunt valori care ajută societatea noastră să se primenească din punct de vedere moral.

Ordinul „Meritul pentru promovarea drepturilor omului și angajament social” surprinde esența misiunii de întrajutorare și reprezintă o recunoaștere a celor care cred că stă în puterea noastră să construim o societate a oportunităților deschise tuturor, fiind mereu alături de semenii noștri aflați în nevoie.

Vă îndemn să rămâneți la fel de implicați, motivați și perseverenți și adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranță și curaj în lupta pentru același obiectiv: depășirea pandemiei”, a adăugat şeful statului.

Citeşte şi: 16 elevi din cei 86 care au avut teste COVID din salivă pozitive, reconfirmaţi cu teste PCR


loading...
Partenerii noștri