Klaus Iohannis:”E şocant! PSD tergiversează legea carantinei. Sunt siderat cum reacţionează în Parlament”

Preşedintele Klaus Iohannis acuză PSD de tergiversarea adoptării legii privind carantina şi izolarea. Şeful statului susţine că social-democraţii au invocat argumente false. Iohannis le-a solicitat parlamentarilor să finalizeze discuţiile asupra acestei legi deoarece prin "această tergiversare prin care PSD-ul vrea să pară important sau interesant poate să coste viaţa a zeci, chiar sute de români".

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 07:25

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, despre pericolul pandemiei de coronavirus: „De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund”

 • Din nefericire, pandemia de COVID-19 care s-a abătut asupra lumii este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viaţa fiecăruia.
 • Din păcate, şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.
 • Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, care spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt, boala asta este una uşoară, ba chiar alţii, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boala.
 • Această boală, din păcate, există. Este o boală grea şi cu un impact devastator asupra lumii, dar şi asupra României, din păcate.

Iohannis acuză PSD de tergiversarea dezbaterii legii privind carantina şi izolarea. „Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români”

 • Este foarte greu de luptat cu această boală şi, de aceea, săptămâna trecută am spus acum nu este momentul unor dispute politice dacă vorbim despre combaterea acestei epidemii.
 • Sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacţionat şi reacţionează în Parlament, acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor.
 • Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgenţă şi toată lumea s-a aşteptat să fie discutată în regim de urgenţă, fiindcă este nevoie de ea.
 • PSD-ul a venit cu argumente care sunt pur şi simplu sunt false. Zicea că trebuia să vină Guvernul mai repede cu această lege. Ori, Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR.
 • PSD-ul reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege.
 • Putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuţie.
 • Trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul tergiversând adoptarea acestei legi şi în acest fel ce se întâmplă de fapt că PSD-ul privează Guvernul de un instrument important, absolut necesar în combatere acestei epidemii, privează Guvernul de acest instrument care reglementează izolarea şi carantina.
 • Vă spun drept: este extrem de trist. Este şocant fiindcă această tergiversare prin care PSD-ul vrea să pară important sau interesant poate să coste viaţa a zeci, chiar sute de români.
 • Reiau apelul meu către Parlament! Finalizaţi discuţiile. Aprobaţi o formă bună pentru această lege, altfel veţi fi moralmente răspunzători de moartea, poate, a zeci sau chiar a sute de români.
 • Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă. 

Astăzi este programată dezbaterea din Comia Juridică din Senat, pe tema Legii carantinării şi izolării.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriu al României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. Preşedintele a explicat că unica raţiune a acestor măsuri a fost evitarea unui scenariu negru, care ar fi fost inevitabil mai ales în condiţiile în care România nu erau stocurile de necesitate pentru situaţia de urgenţă.

Iohannis, după un nou record de cazuri de Covid, scrisoare către Parlament: „Este o sinteză a măsurilor din perioada stării de urgenţă”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat „până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în legătură cu legea privind carantina şi izolarea. Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor spune că are „o dezamăgire personală” faţă de Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. „Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”


loading...
Partenerii noștri