Klaus Iohannis a încurcat Marea Neagră cu Marea Mediterană la Bruxelles VIDEO

Preşedintele României a făcut joi o greşeală în timpul discursului de la finalul reuniunii Consiliului European Extraordinar. Şeful statului a încurcat Marea Mediterană cu Marea Neagră în timp ce făcea referire la tragediile imigranţilor ilegali 

24 apr. 2015, 08:47
Klaus Iohannis a încurcat Marea Neagră cu Marea Mediterană la Bruxelles VIDEO

Klaus Iohannis s-a referit iniţial la sutele de migranţi care au murit recent în urma unui naufragiu în Marea Mediterană. Ulterior, şeful statului a subliniat „necesitatea solidarității cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, țări riverane Mării Negre”. Însă, era vorba, evident, despre ţările riverane Mării Mediterane.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Romania este dispusă, dacă i se solicită, să trimită mai mulţi experţi în Frontex

„În intervenția pe care am avut-o am subliniat necesitatea solidarității cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, țări riverane Mării Negre.

Am arătat importanța și necesitatea creșterii bugetului Frontex pentru acțiunile din zonă și faptul că noi sprijinim acest demers, am arătat că România este foarte implicată deja acum în Frontex, dar România este dispusă, dacă se solicită, să trimită mai mulți experți în zonă”, a precizat Klaus Iohannis.

După câteva zeci de secunde, preşedintele s-a referit corect la Marea Mediterană.

Preşedintele Klaus Iohannis, participant la summitul european extraordinar convocat după suita de tragedii din Marea Mediterană, a declarat joi că România este dispusă, dacă i se solicită, să trimită mai mulţi experţi în Frontex, agenţia Uniunii Europene pentru securitate şi frontiere externe.

Totodată, şeful statului a adăugat la finalul Consiliului European extraordinar de la Bruxelles, pe tema migraţiei, că s-a agreat un document care se axează pe întărirea prezenţei în Marea Mediterană, combaterea traficului de persoane şi prevenirea fluxului de migraţie ilegală.

Citeşte şi: INCIDENT de protocol la Paris. Momentul care l-a ENERVAT pe Klaus Iohannis VIDEO

Peste 1.000 de persoane s-au înecat, în ultima săptămână, în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din nordul Africii în Italia.