KLAUS IOHANNIS: „PNL va prelua puterea în 2015 sau cel mai târziu în 2016”

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a anunţat marţi că PNL doreşte preluarea guvernării în 2015, prin reconfigurarea majorităţii parlamentare.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 13:47
KLAUS IOHANNIS: „PNL va prelua puterea în 2015 sau cel mai târziu în 2016”

Klaus Iohannis a lămurit marţi problema unei eventuale intrări a PNL la guvernare. „În ceea ce priveşte Guvernul, am văzut că au apărut politicieni care solicită schimbarea Guvernului şi ne întreabă de ce nu suntem mai vocali. Ceea ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea. Nu mai există două partide. Un singur partid, PNL nou, doreşte să preia puterea. Şi acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii”, a declarat Klaus Iohannis marţi. „Aşteptăm bugetul. Este nevoie de bugetul pe 2015. Să ne arate Guvernul de unde plăteşte pomenile electorale, ce taxe şi impozite va creşte şi cum vede anul 2015”, a adăugat acesta.

Iohannis a spus că acesta este şi motivul pentru care PNL nu a cerut în aceste zile înlocuirea lui Victor Ponta din fruntea unui guvern ce ar fi condus tot de către un pesedist. Copreşedintele PNL speră ca unele forţe politice să abandoneze coaliţia guvernamentală şi să se alăture liberalilor. „Noi dorim preuarea puterii prin schimbarea arhitecturii parlamentare. Restul decurge simplu: Guvernul este demis prin moţiune de cenzură„, a spus Klaus Iohannis.

Poziţia acestuia a fost întărită şi de către Vasile Blaga. „Deja sunt poziţii divergente, contondente în interiorul unor partide. Mă gândesc doar la declaraţiile unor lideri UDMR. Când vor lua o decizie, este problema lor. Noi nu facem presiuni„, a spus Blaga.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Sunt hotărât să rămân în funcţia de premier. În PSD, trebuie să avem decenţa să tăcem o perioadă