Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră: Situaţia COVID se agravează constant

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi seara, noi măsuri luate în lupta cu COVID-19, după şedinţa pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu specialiştii din Sănătate.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 15:35
Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră: Situaţia COVID se agravează constant

„Situaţia epidemiologică se agravează constant. Doar în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virsul. Ne aşteaptă o perioadă foarte grea. Lupta se duce pe două fronturi, prevenţia şi în spitale, acolo unde pacienţii au nevoie de îngrijire. De aceea, am vrut să am o discuţie aplicată cu specialiştii. 

La acest moment avem 3.700 de paturi la ATI, 2252 de ventilatoare mecanice, 2256 de monitoare şi o serie întreagă cu diverse surse de finanţare, mai sunt 169 de paturi suplimentar. În ceea ce priveşte venitlatoarele: în perioada aprilie 2020, creşterea e de 73% şi până în decembrie se adaugă 15%, asta înseamnă că această capacitate pe ventilatoare s-a dublat.

Am solicitat date despre Bucureşti, iar aici vom avea în şapte spitale o extensie a capacităţii la ATI, iar în următoarele maximum 10 zile vom avea suplimentar 123 de paturi de terapie intensivă. Autorităţile au acţionat şi au planuri clare. 

Numai la ventilatoare, creşterea din aprilie 2020-aprilie 2021 va fi de 146%. E uimitor. În urma analizei, se va achiziţiona, din fonduri europene, întreaga gamă de aparatură necesară dotării spitalelor: aparate de ecografie, RT PCR. Vom avea o creştere semnificativă la fiecare din aceşti indicatori. Cifrele vor fi calculate cu precizie de specialişti. Dacă am vorbit de paturile de ATI. Peste 600 de paturi au fost deja avizate şi se va realiza în perioada următoare. Pentru a stopa răspândirea virusului este nevoie şi de implicarea noastră. Trebuie să fim parte a acestui efort naţional. Vă mulţumesc.”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. la şedinţă vor participa Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Prof. Dr. Dorel Săndesc, și Șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, Col. Dr. Dan Corneci.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, un nou anunţ despre LOCKDOWN: „Ştim ce înseamnă greul” 

BILANŢ coronavirus 27 octombrie. Peste 100 de persoane infectate cu SARS-COV2 au murit în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de decese înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus în România. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, de asemenea, că 4.724 de persoane s-au de infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 824 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.