Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi pe Patriarhul Daniel

Președintele Klaus Iohannis i-a primit la Palatul Cotroceni pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă, și pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Totul în contextul în care şeful statului va lipsi de la ceremonia sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului. 

RomaniaTV.net
24 nov. 2018, 07:12

Sfințirea Altarului Catedralei Mântuirii Neamului va fi săvârșită duminică, 25 noiembrie, de către Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu ierarhi ortodocși români și străini. La acest eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de credincioși din Capitală, țară, dar și din străinătate. 

Dintre invitaţii de vază va lipsi preşedintele Klaus Iohannis, care duminică va fi prezent la Bruxelles. „Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, duminică, 25 noiembrie a.c., la reuniunea extraordinară a Consiliului European (art.50) de la Bruxelles, Regatul Belgiei. Obiectivul acestei reuniuni este agrearea proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană„, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Duminică, începând cu ora 8.00, în Catedrala Mântuirii Neamului va fi oficiată slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, urmată la ora 9.00 de slujba de sfinţire a altarului catedralei. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire. Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va avea loc în interiorul Catedralei Naţionale. La ora 13.00, racla cu mâna Sfântului Apostol Andrei şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din altarul Catedralei Naţionale.

Catedrala Naţională va avea hramul principal Înălţarea Domnului, iar în acest moment este finalizată în proporție de 95%, în stadiul „la roșu”.