Klaus Iohannis îl respinge pe Titus Corlăţean şi convoacă partidele la consultări după referendum

Klaus Iohannis a anunţat joi că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie. De asemenea, preşedintele a decis să respingă CATEGORIC nominalizarea lui Titus Corlăţean pentru postul de vicepremier. "Nu va fi ministru la nimic!"

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 10:46
Klaus Iohannis îl respinge pe Titus Corlăţean şi convoacă partidele la consultări după referendum

UPDATE. La doar o oră de la anunţarea programului consultărilor cu partidele parlamentare, de la Cotroceni, Administraţia Prezidenţială transmite că întrevederea dintre preşedintele Iohannis şi delegaţia PSD se amână.

Astfel, dacă iniţial era programată marţi, 4 iunie, de la ora 13.00, întâlnirea lui Iohannis cu social-democraţii se amână pentru miercuri, 5 iunie, la ora 15.00. 

Noul program al consultărilor va fi următorul:

Marți, 4 iunie 2019

• Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 13:00 – Uniunea Salvați România (USR); 

• Ora 14:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Miercuri, 5 iunie 2019

• Ora 11:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

• Ora 12:00 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

• Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

• Ora 14:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.


UPDATE:Sunt bucuros să anunţ că peste 6 milioane de români au răspuns DA la referendum. Am decis să consult partidele parlamentare pentru punerea în practică a referendumului. Consultările vor avea lor săptămâna viitoare, marţi şi miercuri.

Președintele Klaus Iohannis e ferm convins că modificările privind justiția din România votate la referendum pot fi transpuse în Constituție fără probleme. „Nu cred că se va bloca nimic. Marea majoritate a politicienilor au spus că sunt de acord cu aceste schimbări, iar românii au votat în marea lor majoritate pro întrebărilor de la referendum.

Eu nu aș merge pe o modificare mai largă a Constituției. Data trecută aici s-au blocat lucrurile. Avem un referendum.  Avemu rezultat, aceste modificări sunt cât mai clare posibil”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat, joi seara, că Titus Corlățean va fi refuzat pentru portofoliul de vicepremier. Motivul: el a fost ministru de externe la votul din 2014, de la prezidențiale, din primul tur, când au fost probleme cu secțiile din străinătate.

„Am primit propuneri pentru miniștri. PSD a îndrăznit să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din 2014, de la prezidențiale. Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, 2014, îndrăznește PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei din 2014. E o alegere total nepotrivită și pot să vă spun, la cald, că va fi clar, respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic.”, a declarat Klaus Iohannis.

Stirea initiala: Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe dacă acceptă cele trei propuneri transmise de premierul Viorica Dăncilă. Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, pentru Ministerul Justiţiei Ana Birchall,  pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

Potrivit unor surse citate de România TV, după ce miercuri s-a spus că şeful statului nu-l vrea pe Titus Corlăţean, astăzi, în urma discuţiei cu premierul, şeful statului l-ar accepta pe acesta cu condiţia ca alţi doi miniştri din Guvern să fie demişi. Mai exact, preşedintele Klaus Iohannis a cerut demiterea lui Carmen Dan, ministrul Internelor, şi a lui Teodor Meleşcanu, de la MAE, pentru modul în care au gestionat organizarea alegerilor în Diaspora la data de 26 mai.

Viorica Dăncilă cere raport de la MAI şi MAE privind procesul de vot din 26 mai. Ce spune despre discuţia cu Klaus Iohannis