Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19 a fost adoptată. Cum se va face imunizarea în România

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Vor avea prioritate la vaccinare angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din "domenii-cheie", a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

RomaniaTV.net
28 nov. 2020, 10:50
Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19 a fost adoptată. Cum se va face imunizarea în România

Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19 „este un act normativ care pregăteşte această campanie extrem de importantă”, a declarat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

„În fapt, este singura soluţie pentru a pune capăt acestei pandemii şi sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziţie cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea  împotriva SARS-CoV-2. Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a spus şeful Cancelariei primului ministru.

Citeşte şi: Klaus Iohannis convoacă CSAT înainte de alegerile parlamentare. Strategia de vaccinare anti-COVID, printre priorităţi

 

Vaccinarea anti-COVID-19 va fi gratuită, dar nu obligatorie

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a subliniat că vaccinarea este „gratuită şi voluntară”.

„Estimarea este că în prezent 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie de vaccinare. Este o campanie gratuită şi voluntară”, a spus Dancă.

Ionel Dancă a transmis şi un mesaj din partea Executivului prin care se face apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare.

„Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca  dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei. Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului  de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil”, a mai spus Ionel Dancă.