Klaus Iohannis, în vizită la copiii dintr-un centru de plasament din Bucureşti înainte de Crăciun

Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2019 15:04 // Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2019 15:04 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat, miercuri, pe copiii de la Casa de tip familial "Sfântul Ştefan" din Bucureşti. Imagini din timpul vizitei au fost publicate pe contul de Facebook al şefului statului 

"M-am bucurat să mă întâlnesc astăzi cu copiii de la Casa de tip familial 'Sfântul Ştefan' din Bucureşti, un model de centru care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în care locuiesc şi învaţă copiii din categoriile defavorizate", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Postarea este însoţită de fotografii în care preşedintele Iohannis apare alături de copii şi de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Președintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă și sprijin pentru a-și continua cu succes studiile, în unități de învățământ de masă. Copiii au fost ghizii Președintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spațiile în care locuiesc și în care își desfășoară activitățile educaționale și au cântat colinde.

Președintele României, preocupat în mod constant de situația copiilor aflați în îngrijirea centrelor de plasament și caselor de tip familial din țară, își reafirmă, și cu această ocazie, susținerea pentru dezinstituționalizare și pentru înlocuirea orfelinatelor și a instituțiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflați în situații de risc.

Președintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Condițiile de trai și dezvoltare personală oferite de casa de tip familial „Sf. Ștefan" ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toți copiii aflați în situații de risc - atât cei orfani, cât și cei ai căror părinți nu au resursele și capacitatea de a-i întreține", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus Iohannis centru de plasament Sfantul Stefan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H