Klaus Iohannis, în ziua cu peste 10.000 de cazuri de COVID. „Trebuie să fim uniţi, toţi românii. Sunt măsuri care ne afectează pe toţi”

Klaus Iohannis a declarat, vineri, că pandemia este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru toţi românii, în condiţile în care au fost raportate peste 10.000 de noi infectări. Preşedintele consideră că noile restricţii care vor intra în vigoare începând de luni vor duce la încetinirea pandemiei, însă rezultatele se vor vedea abia peste două-trei săptămâni.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 13:10
Klaus Iohannis, în ziua cu peste 10.000 de cazuri de COVID. „Trebuie să fim uniţi, toţi românii. Sunt măsuri care ne afectează pe toţi”

„Pandemia, din păcate, este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru noi. Aţi vazut datele, din păcate azi am trecut efectiv de 10.000 de persoane nou infectate.

Am prevăzut această situaţie înca de aseară. Împreună cu Guvernul am decis noi măsuri care au fost bine gândite, măsuri ferme care vor fi aplicate începând de luni, măsuri gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei.

Sunt măsuri care cu siguranţă vor duce la o încetinire a răspandirii virusului, măsuri care ne afectează pe toţi, dar în astfel de circumstanţe, de pandemie, trebuie să fim uniţi, toti romanii trebuie să fim o echipă şi în final să trecem cu bine peste această pandemie.

Multe din masurile care au fost decise ieri au fost aşteptate de fapt şi pot să vă asigur că toate aceste măsuri au fost discutate cu experţi şi asteptăm primele rezultate abia peste două sau trei săptămani.

Toate aceste masuri care vor fi puse în practică sunt măsuri care necesită un timp suficient de lung pentru a produce rezultate”, a declarat Klaus Iohannis, la Baia Mare.

Klaus Iohannis, îndemn către politicieni în prima zi de campanie electorală

„Candidaţilor, voluntarilor, echipelor de campanie le solicit să respecte cu sfinţenie măsurile care au fost impuse pentru a face posibilă şi în pandemie această campanie electorală.

Le solicit să fie exemple pentru toţi românii de cum trebuie să se poarte în pandemie, de cum trebuie respectate normele care sunt gândite pentru a ne proteja reciproc”, a afirmat preşedinte.

„Este nevoie, din păcate, de măsuri foarte speciale, şi sunt foarte hotârât să urmăresc cu mare atenţie cum sunt ele respectate. Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne proteja”, a adăugat Iohannis.

BILANŢ CORONAVIRUS 6 NOIEMBRIE. RECORD ABSOLUT! S-a depăşit pragul de 10.000 de infectări