Klaus Iohannis, înconjurat de dosarele penale din PNL pe scena de la Iași

Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la un miting electoral la Iaşi. În jurul lui Iohannis, pe scena de la Iași au apărut mai multe personaje certate cu legea: Florin Țurcanu, Varujan Vosganian,Gheorghe Flutur.

19 oct. 2014, 12:05
Klaus Iohannis, înconjurat de dosarele penale din PNL pe scena de la Iași

În timp ce candidatul ACL la președinție Klaus Iohannis vorbea în fața susținătorilor din Iași de justiție independentă și despre ce înseamnă România liberă de corupție, mai mulți susținători ai domniei sale, aflați chiar lângă el pe scenă sunt certați cu legea.

Florin Țurcanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarepentru fals intelectual săvârșit în vara anului 2009. Țurcanu a exclus din partid, în baza unor documente false trei membri ai PNL Iași, un consilier local și doi consilieri județeni.

Varujan Vosganian a fost cercetat penal în același dosar în care este încă cercetat Adrian Videanu: Dosarul Romgaz. Cu șansă, Vosganian scapă de dosar prin votul colegilor din PNL care l-au protejat în fața cererii Procurorului General în Senat. Adriean Videanu, nefiind parlamentar nu a fost la fel de norocos și DNA continuă cercetările asupra faptelor de corupție de care este acuzat. Ambii sunt acuzați că l-au favorizat pe miliardarul Ioan Nicolae care ar fi primit gaze la prețuri preferențiale, în detrimentul statului român.

Klaus Iohannis, pierdut fără prompter

Gheorghe Flutur a fost urmărit penal în mai multe dosare penale de pe vremea când ocupa funcția de director al Direcţiei Silvice Suceava, dar și din timpul mandatului de președinte al CJ Suceava. Flutur era acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu pentru privatizarea frauduloasă a centrului de fructe de pădure Vatra Dornei şi achiziţionarea la un preţ supraevaluat a cabanei forestiere „Şipoţelul. Alte acuzații implică afaceri oneroase cu masă lemnoasă, lucrări de drumuri forestiere neexecutate, dar facturate.

Reamintim că în zona Iași, fostul lider incontestabil al liberalilor, Relu Fenechiu servește o pedeapsă de 5 ani de executare pentru dosarul Trasnformatorul în timp ce un alt binecunoscut liberal, fost ministru al Justiției, Tudor Chiuariu este condamnat cu suspendare la 3 ani şi 6 luni în dosarul Poșta Română.