Klaus Iohannis, întâlnire de gradul zero cu roboţelul Escu, la Spitalul Modular: „O să fie bine!”

Klaus Iohannis a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical "Bucureştii Noi". Acolo, preşedintele României a fost întâmpinat de Escu, un robot-asistent.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 11:32
Klaus Iohannis, întâlnire de gradul zero cu roboţelul Escu, la Spitalul Modular: „O să fie bine!”

„Bine ați venit, domnule Președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!”, i-a spus robotul lui Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”. Este vorba despre un centru de spitalizare pentru persoane non critice, creat la iniţiativa Auchan Retail Romania împreună Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Citeşte şi: Klaus Iohannis: România are la dispoziţie peste un miliard de euro în lupta împotriva coronavirus

Spaţiul a fost transformat într-un centru de centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus. Cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, vizită la Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”. „Sunt impresionat. Avem soluţii noi, inovatoare”