Klaus Iohannis, întâlnire de urgență la Cotroceni. Președintele a avut discuții cu patru miniștri!

Klaus Iohannis continuă șirul întâlnirilor de la Cotroceni. Președintele a avut joi, 6 ianuarie, discuții cu mai mulți miniștri din Guvernul Ciucă.

06 ian. 2022, 18:17
Klaus Iohannis, întâlnire de urgență la Cotroceni. Președintele a avut discuții cu patru miniștri!

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență la Cotroceni. Astăzi, patru miniștri au fost chemați la Cotroceni. Aceștia sunt Adrian Câciu (PSD), ministrul finanțelor publice, Cătălin Predoiu (PNL), ministrul justiției, Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul educației, și Dan Vîlceanu (PNL), ministrul fondurilor europene.

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență la Cotroceni. Președintele a avut discuții cu patru miniștri!

Cei patru miniștri au intrat pe rând la discuții cu președintele Iohannis, pe teme de actualitate din domeniile pe care le gestionează.

Miniștrii de la Sănătate (Alexandru Rafila, PSD), Energie (Virgil Popescu, PNL), Transporturi (Sorin Grindeanu, PSD), Apărare (Vasile Dîncu, PSD), s-ar fi întâlnit deja cu premierul și cu președintele, la Cotroceni.

Premierul Nicolae Ciucă a participat la fiecare dintre aceste discuţii, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a fost informat despre aceste întâlniri. Şeful PSD susţine că nu ştie exact ce s-a discutat, dar presupune că este vorba despre priorităţile fiecărui ministru. Ciolacu a precizat că nu-l interesează foarte exact ce s-a discutat, ci să existe ”un Guvern eficient”.

Citește și: EXCLUSIV | George Simion aruncă bomba despre certificatul verde COVID-19. „La revedere cu neconstituţionalul certificat. La domnul Iohannis a ajuns mai târziu pentru că era la golf”
 

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri seară, la România TV, dacă a fost informat că mai mulţi miniştri PSD – Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu – s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat: ”Am fost informat de această întâlnire. Nu ştiu în termenii constituţionali…nu ştiu ce s-a discutat, fiindcă nu sunt eu cel îndreptăţit”.
Ciolacu a precizat că la discuţii a participat şi premierul Nicolae Ciucă: ”Pe miniştri presupun că i-a convocat primul ministru, pentru că el este şeful Guvernului. Miniştrii mi-au spus că o să aibă această întâlnire. Nu sunt curios deloc (ce s-a discutat  n.r.)”.

Liderul PSD a afirmat, însă, că-l interesează să existe un ”Guvern eficient”.  ”Cum realizăm acest lucru…mai avem de muncit la acest lucru. S-ar putea să fi fost o informare a fiecărui ministru despre priorităţile…să fie informat preşedintele”, a adăugat Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre demisia lui Alexandru Rafila: Nu am vorbit niciodată despre aşa ceva. Ce spune de întâlnirea miniştrilor PSD cu Iohannis