Klaus Iohannis intervine în criza din Guvern. Preşedinte i-a chemat în şedinţă DE URGENŢĂ pe liderii coaliţiei

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coaliției de guvernare la consultări, joi, 15 aprilie.

14 apr. 2021, 17:00
Klaus Iohannis intervine în criza din Guvern. Preşedinte i-a chemat în şedinţă DE URGENŢĂ pe liderii coaliţiei
Sursa foto: Inquam

Klaus Iohannis intervine în criza din Guvern. Astăzi, premierul Florin Cîțu i-a înaintat preşedintelui  documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu, iar  președintele a semnat revocarea. De asemenea, a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătății.

Klaus Iohannis intervine în criza din Guvern. Preşedinte i-a chemat în şedinţă DE URGENŢĂ pe liderii coaliţiei

În același timp, liderul USR și vicepremierul țării, Dan Barna, a solicitat demiterea lui Florin Cîțu.

„Cerem o întâlnire de urgență, astăzi sau cel târziu mâine, a Coaliției, pentru a avea un dialog responsabil. Responsabil! Acesta este cuvântul cel mai important. Cu domnul președinte Ludovic Orban, cu domnul președinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîțu și a discuta soluția prin care USR PLUS continuă  să păstreze responsabilitatea alături de PNL și UDMR, în ceea ce înseamnă România de după guvernare, România de după criză și România care începe să se însănătoșească”, a precizat Dan Barna.

Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS, după ce l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. Dan Barna a declarat că demiterea ministrului Sănătăţii a fost o decizie unilaterală şi imatură politic.

„România este intr-un razboi cu pandemia covid. Demiterea ministrul Sănătăţii este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică foarte multe semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România.

Ne-am asumat în momentul în care am constituit acest guvern de coaliţie să luăm deciziile majore împreună, prin consultare şi prin dialog şi asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineaţă, am fost invitat de premier la o discuţie, în care mi-a comunicat o decizie deja luată şi transmisă preşedintelui României. Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât luni în şedinţa coaliţiei agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare şi ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-şi mărească impresia artistică.

Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corup şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzut reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni.

Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să vedem un sprijin al premierului este o problemă foarte mare pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliţiei”, a declarat liderul USR-PLUS.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă că PNL va continua să-l susţină pe Florin Cîţu în funcţia de premier, după ce USR-PLUS i-a retras sprijinul politic
 


loading...
Partenerii noștri