Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul britanic David Cameron la summitul UE-CELAC

Publicaţia britanică Daily Mail scrie că premierul David Cameron va avea la Bruxelles, la summitului UE-CELAC (Comunitatea Statelor Americii Latine și din Caraibe), întrevederi cu mai mulți lideri europeni, printre care și cu președintele român Klaus Iohannis, în cadrul demersului pentru obținerea de sprijin în vederea renegocierii termenilor apartenenței Marii Britanii la UE.

10 iun. 2015, 19:23

Conform sursei citate, Cameron a avut deja o discuție cu președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, urmând ca joi să se întâlnească cu șefii de stat sau de guvern din România, Belgia, Finlanda și Spania.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS a plecat la Bruxelles

După ce a efectuat un turneu în mai multe capitale europene (Berlin, Paris și Varșovia), premierul britanic a declarat la sosirea la Bruxelles că deocamdată este „mulțumit” de progresele înregistrate în demersul său de renegociere a raporturilor țării sale cu UE, ce are ca etapă finală organizarea — nu mai târziu de 2017 — a unui referendum în care britanicii să decidă dacă mai vor să rămână în blocul comunitar.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la Summitul UE-CELAC, care se desfăşoară la Bruxelles. Şeful statului a declarat, la plecarea de pe aeroport, că pentru România, ca ţară de origine latină, dezvoltarea unui parteneriat biregional UE-America Latină şi Caraibi prezintă un interes deosebit.