Va fi doliu naţional! Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe omologului său albanez, Ilir Meta, după cutremurul care a zguduit marţi Albania. 

RomaniaTV.net
26 nov. 2019, 14:49

„Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul devastator din ţara dumneavoastră, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi sute de persoane rănite. În aceste momente de grea încercare pentru poporul albanez, doresc să adresez în numele meu şi al României condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică recuperare pentru cei răniţi”, se arată în mesajul şefului statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat întreaga solidaritate a României cu Republica Albania şi a menţionat faptul că ţara noastră a trimis o echipă de căutare-salvare în zonele afectate.

CUTREMUR cu magnitudine 6.6 în Albania, sunt cel puţin 13 morţi şi pagube însemnate. România trimite echipe de salvare VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM). Cutremurul a fost urmat de zeci de replici. Este cel mai mare cutremur înregistrat în Albania în ultimii 20 de ani. 

România a trimis în Albania două aeronave ale Forţelor Aeriene cu o echipă de peste 50 de specialişti în căutare-salvare din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție.