Klaus Iohannis, MESAJ de SOLIDARITATE cu românii din diaspora

Sute de mii de români din diaspora stau la cozi infernale pentru a vota la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție. 

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 11:18
Klaus Iohannis, MESAJ de SOLIDARITATE cu românii din diaspora

„Veniți la vot, dragi români, pentru că azi puterea politică este la voi! Astăzi decidem împreună cum arată România de mâine. Suntem la primele alegeri dintr-o serie mai lungă și începând de acum puteți să schimbați România. Le mulțumesc tuturor celor care au inițiat campanii de mobilizare pentru vot, companii, ONG-uri, persoane private. Veniți la vot, nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook după care a revenit cu o postare specială pentru votanţii din disapora.

Klaus Iohannis cere autorităților guvernamentale să ia măsuri urgente pentru ca toți românii care vor să se prezinte la vot, la alegerile europarlamentare și la referendum, să poată vota. 

„Dragi români, oriunde ați vota, în orice oraș al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să stați la cozi uriașe pentru a vă exercita un drept constituțional. Vă mulțumesc pentru că vreți să faceți o Românie mai bună! Solicit autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!”, e mesajul lui Klaus Iohannis.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că va face o plângere penală pe numele ministrului de Externe pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora.

Cum au votat liderii politici, mesajele şi observaţiile acestora. Rareş Bogdan: „În diaspora, procesul de votare merge greu” 


loading...