Klaus Iohannis, mesaj pentru noul premier al Japoniei

Publicat: Joi, 17 Septembrie 2020 13:38 // Actualizat: Joi, 17 Septembrie 2020 13:46 // Sursa: romaniatv.net

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 septembrie a.c., un mesaj de felicitare Prim-ministrului Japoniei, domnul Suga Yoshihide, în urma numirii sale în funcție.

"Am convingerea că înțelepciunea și experiența remarcabilă pe care o aveți în fruntea administrației guvernamentale a Japoniei vor asigura succesul mandatului dumneavoastră, în pofida contextului complex creat de evoluția severă a pandemiei generate de noul Coronavirus.

Doresc să vă asigur că Guvernul României rămâne ferm angajat pentru avansarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre, în acord cu liniile de acțiune stabilite în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu Prim-ministrul Japoniei, în anii 2018 și 2019.

În acest sens, România este hotărâtă să încheie Acordul de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia. Suntem convinși că acest Parteneriat Strategic, fundamentat pe comunitatea de valori pe care țările noastre le împărtășesc, va aduce beneficii cetățenilor noștri și va contribui la consolidarea păcii și cooperării internaționale.", se arată în mesajul Președintelui României.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Japonia Klaus Iohannis Suga Yoshihide
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H