Klaus Iohannis, mesaj tranșant pentru antivacciniști: „E o catastrofă. Uitaţi-vă la alţii în Vestul Europei, cu rate de vaccinare de 90%, pandemia a fost domolită”

Klaus Iohannis a transmis un mesaj vehement persoanelor care nu s-au vaccinat și a dat ca exemplu state din Europa unde datorită imunizării în masă cu serul anti-Covid, pandemia a fost domolită.

22 oct. 2021, 11:23
Klaus Iohannis, mesaj tranșant pentru antivacciniști: „E o catastrofă. Uitaţi-vă la alţii în Vestul Europei, cu rate de vaccinare de 90%, pandemia a fost domolită”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj vehement persoanelor care, din cauza informațiilor preluate din surse neavizate precum Facebook și alte site-uri de fake news, refuză să se vaccineze.

Șeful statului a îndemnat românii să aibă încredere în soluția medicală propusă la nivel global, care a ajutat și alte țări să treacă cu bine prin pandemie. Iohannis a dat ca exemplu state din Europa de Vest unde datorită imunizării a 80%-90% din populație cu serul anti-Covid, pandemia a fost domolită.

„De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook şi vă fac să nu vă vaccinaţi ca să ajungeţi la spital şi la Terapie Intensivă? E fundamental eronat!

Situaţia este foarte complicată. Am vorbit despre o tragedie, o catastrofă în domeniu. Spitalele sunt arhipline. Medicii sunt terminaţi că lucrează non-stop, locurile la ATI nu mai sunt disponibile.

Am apelat la mecanismul european de sprijin şi am primit deja sprijin de la opt state europene. Alţii s-au declarat deja dispuşi să ne ajute. E un lucru important şi arată în această situaţie disperată în care suntem că solidaritate europeană nu este doar o expresie, ci e un fapt.

Le-am mulţumit partenerilor şi prietenilor noştri care vin cu locuri la ATI, cu medicamente, cu aparate de oxigen şi sar în ajutorul nostru.

Noi trebuie să jucăm rolul nostru. Nu există altă soluţie decât vaccinarea. Trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată acest lucru.

Uitaţi-vă la alţii în Vestul Europei. În toate statele din Vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90% şi au ajuns în ultimele săptămâni puţini oameni la ATI şi în spitale.” , a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis dă de pământ cu USR: „Nu au reuștit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii”

Prezent la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a vorbit și despre criza politică din România și a lansat un atac la USR.

„Trebuie să se termine criza politică! Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate. Ca să o spun foarte franc! Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern, să rezolve guvernul problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii, și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări!”, a declarat șeful statului.

Iohannis i-a acuzat pe cei din USR că nu au reușit să rezolve criza sanitară, problemele legate de pensii, salarii, cele legate de justiție.

Avem absolută nevoie de o justiție independentă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt de pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, a salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare.

Coaliția nu a reuștit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii. Cei are trebuiau să facă reforme au produs crize. Trebuie să facem treabă cu cei care vor să fie alături de noi.

E un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Așa o să fie”, a spus Iohannis.