Klaus Iohannis: „Nu există discuţii despre remaniere”. Ce spune preşedintele despre o posibilă candidatură a lui Orban la Primărie

Klaus Iohannis a afirmat, luni, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni, că nu ştie să existe discuţii referitoare la o remaniere a Guvernului. Preşedintele a mai spus însă că nu exclude varianta demisiei lui Ludovic Orban în vderea declanşării alegerilor anticipate.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 10:40
Klaus Iohannis: „Nu există discuţii despre remaniere”. Ce spune preşedintele despre o posibilă candidatură a lui Orban la Primărie

Klaus Iohannis a declarat că nu au existat şi nu există discuţii pe remaniere şi nici „simte nevoia” unei astfel de discuţii. 

„Nu cred că Ludovic Orban ar trebui să candideze pentru Primăria Capitalei. Domnul Ludovic Orban este foarte potrivit pentru funcția de prim ministru şi eu, personal, îmi doresc ca Orban să rămână prim-ministru”, a spus preşedintele României. 

„M-am exprimat pentru alegeri anticipate, la fel și PNL-ul. Care vor fi pașii, veți afla atunci. Deocamdată, nu suntem în această situație”, a spus șeful statului referindu-se la eventualitatea în care liberalii vor fi puși în situația să voteze împotriva propriului guvern pentru a forța anticipatele.

Citeşte şi Iohannis cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

Iohannis a mai precizat că nu exclude varianta demisiei premierului Ludovic Orban. „Eu nu exclud acum din start absolut niciun scenariu, dar chestiunea demisiei nu a fost discutată”, a mai spus preşedintele.