Preşedintele Iohannis anunţă că alegerile se vor amâna, dacă nu se vor putea ţine în siguranţă

Președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Este pentru prima oară, de la începutul crizei declanșate de coronavirus în România, când în sală va fi permis și accesul jurnaliștilor.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 15:00
Preşedintele Iohannis anunţă că alegerile se vor amâna, dacă nu se vor putea ţine în siguranţă

Președintele a declarat faptul că nu va fi de acord cu susținerea alegerilor parlamentare pentru 2021 dacă în România va mai exista epidemia de coronavirus. 

Citește și: Klaus Iohannis: „După 15 mai nu vom putea ieşi din localitate decât cu un motiv bine întemeiat. Nu ne putem întâlni decât maxim trei”

”Primul lucru e că ne spun tot mai mulți experți că nu vom scăpa de virus și va trebuie să găsim un mod de a trăi cu această boală. Sper să ajungem ca în cazul gripei, să avem câțiva bolnavi și restul societății să poată funcționa. E prematur să spunem că vom avea alegeri în orctombrie, noiembrie, decembrie. Important e să le facem când nu va fi un pericol pentru populțaie. Nu voi fi de acord să facem alegeri când epidemia încă există. Îmi doresc să avem în toamnă alegeri locale și parlamentare, dar dacă nu vor fi în siguranță, le vom amâna” , a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat faptul că măştile vor deveni un accesoriu indispensabil după data de 15 mai. Acestea vor fi purtate în spațiile închise și în mijloacele de transport.