Klaus Iohannis: „Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după consultările cu partidele parlamentare, că trebuie instalat urgent un guvern politic. Președintele a ținut să precizeze că nu vor fi tăieri de salarii și pensii, cum a acuzat PSD înainte de a pierde moțiunea.

11 oct. 2019, 11:14
Klaus Iohannis: „Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele parlamentare, că soluția care se prefigurează este a unui guvern PNL sau în jurul PNL. Iohannis a precizat că luni sau cel târziu marți va face desemnarea premierului. Președintele a dat asigurări că nu se vor face tăieri de pensii și salarii.

„E nevoie de un guvern are pregătește un buget pe anul viitor și care închide bugetul pe 2019. Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat.

E nevoie de un guvern urgent, care vine să repare greșelile PSD în economie. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor”, a declarat Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis a avut, vineri, consultări cu partidele parlamentare, în vedere formării unui nou Guvern, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Cabinetului Dăncilă.