Klaus Iohannis, ordin pentru PNL să preia conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor să îi înlăture pe Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu de la conducerea celor două camere ale Parlamentului. Şeful statului a discutat, la sedinţa PNL, despre preluarea de către liberali a funcţiilor de conducerea la Camera Deputaţilor şi Senat. 

RomaniaTV.net
02 dec. 2019, 10:21
Klaus Iohannis, ordin pentru PNL să preia conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului

Klaus Iohannis a declarat la şedinţa conducerii PNL că liberalii nu trebuie să subestimeze PSD și să aibă în vedere că acesta este adversatul politic al partidului și nu USR. Şeful statului le-ar fi cerut liberalilor să preia de la PSD conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Liberalii au şi un un posibil înlocuitor pentru Teodor Meleşcanu. Alina Gorghiu este luată în calcul pentru şefia Senatului, au declarat surse din PNL.

Curtea Constituțională este aşteptată se pe pronunţe, în data de 11 decembrie, pe sesizarea făcută de 33 de parlamentari independenți, ALDE, PNL, PMP, UDMR cu privire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la PNL, obţinând 59 de voturi. După alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului, Teodor Melescanu a fost exclus din ALDE.