Klaus Iohannis participă la Reuniunea NATO la Nivel Înalt. Va lua parte şi la recepţia dată de Regina Elisabeta la Palatul Buckingham

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2019 07:56 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2019 07:56 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis, participă, în perioada 3-4 decembrie, la Reuniunea NATO la Nivel Înalt care va avea loc la Londra. Reuniunea are loc în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice. Marţi seară, Preşedintele Iohannis va participa la recepţia oferită de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO, dar şi la recepţia oferită de premierul Boris Johnson.

Foto: libertatea.ro

Marţi seară, de la ora 20.00, ora României, preşedintele Klaus Iohannis va participa la recepţia oferită de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, scrie news.ro. Evenimentul va avea loc la Palatul Buckingham.

Citeşte şi Klaus Iohannis, ordin pentru PNL să preia conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului

De la ora 21.30, Klaus Iohannis va participa la recepţia oferită de premierul Boris Johnson.

Programul preşedintelui României va include o sesiune de lucru, în cursul zilei de miercuri, în cadrul căreia liderii aliaţi vor discuta priorităţile NATO în actualul context internaţional de securitate şi deciziile necesare în vederea continuării procesului de adaptare a NATO.

"Cu această ocazie, liderii aliaţi vor analiza stadiul de implementare a măsurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi a celor legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi acordarea de sprijin statelor partenere. În acelaşi timp, şefii de stat şi de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO şi creşterea rolului său în combaterea actualelor ameninţări şi provocări la adresa securităţii euro-atlantice", a transmis Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, în cadrul dezbaterilor, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia contribuţiile României în cadrul NATO, precum şi importanţa fundamentală a unităţii şi solidarităţii aliate şi va expune evaluările naţionale cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi global subliniind, în acest context, necesitatea continuării procesului de adaptare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic şi în regiunea Mării Negre.

Reuniunea NATO la Nivel Înalt are loc la Londra.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 10:49
Răspunde | Votează email 0 email
Ion
La munca pitiponc jegos, nu la vizite, drumetii si conferinte!!!
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H