Klaus Iohannis, PDL şi PNL au trimis activişti în diaspora pentru a sta la cozi în faţa secţiilor de votare

Potrivit unor informații obținute din surse democrat-liberale, în ultima săptămână Klaus Iohannis, PDL și PNL au organizat o campanie de transport a activiștilor în orașele din diaspora unde sunt organizate secții de votare, având sarcina de a bloca procesul electoral prin crearea de cozi sau acțiuni de protest.  

16 nov. 2014, 10:14

Informația pare a fi confirmată chiar de Klaus Iohannis, care a scris într-un comentariu recent pe Facebook că le mulțumește „membrilor ACL care ajută românii din diaspora să voteze”, adăugând că este sigur „că vor fi cozi enorme”. Mai mult, Iohannis a subliniat că existau cozi încă de sâmbătă noaptea.

La acest mesaj activiștii ACL au confirmat faptul că se vor deplasa la secțiile de votare chiar din timpul nopții, pentru a sta la cozi. „Noi vom pleca la 4 dimineața spre Bonn. Avem cca 130 de Km până acolo”, a scris pe Facebook Daniela Tunsu, activistă ACL.

Mai mult, faptul că PDL și PNL au organizat o campanie de transport a activiștilor la secțiile de votare din diaspora este confirmata și de declarațiile recente ale lui Klaus Iohannis din timpul unei confruntări televizate cu Victor Ponta, când a precizat că ACL a trimis „voluntari la toate secțiile de votare din diaspora”, care au sarcina de a le „arăta oamenilor ce să facă”.