Klaus Iohannis, pe bicicletă în Parcul Herăstrău cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei: Sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi împarţi banda cu şoferi nemulţumiţi

Preşedintele Klaus Iohannis a mers din nou. Joi, şeful statului a mers cu bicicleta la evenimentul organizat de Green Revolution cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei, în Parcul Herăstrău. Fiind un eveniment organizat în aer liber, şeful statului nu a purtat mască.

03 iun. 2021, 10:40

Klaus Iohannis, din nou pe bicicletă cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei. Şeful statului participă, alături de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia „Green Revolution” la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău, de Ziua Mondială a Bicicletei – marcată pe 3 iunie.

„Este ziua bicicletei şi în mod natural am venit aici pe bicicletă. Cred că este o zi foarte potriviă pentru a pomova şi noi politicienii mersul pe bicicletă. Este evident şi cred că toată lumea ştie mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos, te scuteşte de ambuteiajele din trafic (…) De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta. Dacă mergeţi, veţi vedea de ce puţini fac acest efort. Sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi împarţi banda cu şoferi nemulţumiţi şi dau de piste făcute aparent pentru biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele. Sunt chestiuni uşor de remediat dacă vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre. (…) E un altfel de transport față de mașina personală. Această discuție e peste tot în lume și cred că vrem să fim foarte deschiși și raționali. Orașele noastre au fost construite pentru automobile. Totul e pentru transportul auto. Dar trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor”, a spus Klaus Iohannis.

„Nu toată lumea vrea să meargă cu mașina și să petreacă ore întregi în trafic. Pentru asta nu e suficient să ne întâlnim și să vorbim despre asta. E nevoie de planuri, strategii și e nevoie să le punem în practică. Cea mai importantă parte revine autorităților locale. Noi putem face rost de bani, sunt bani foarte mulți prevăzuți prin PNRR pentru a încuraja mersul nepoluant. Dar cea mai mare responsabilitate revine autorităților locale.

Bicicliștii care vor să meargă cu bicicleta nu au nevoie doar de 2 km de pistă, ci de 200 de km de pistă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Nicușor Dan, explicații halucinante despre pistele pentru bicicliști: Chiar dacă am vrea să facem, nu avem unde. Sunt maşini parcate pe prima bandă

Şeful statului a mai spus că „este important să înțelegem că cel care e mai vulnerabil trebuie mai bine protejat”.

„Trebuie să înţelegem că drumurile le împărţim între automobilişti, cei cu trotinete şi alte mijloace de transport. Cei mai vulnerabili sunt pietonii şi bicicliştii. Trăgând linie și adunând, mersul pe bicicletă e sănătos și vă recomand tuturor să folosiți bicicleta cât mai des posibil. Mă adresez autorităților locale să faciliteze pistele, drumurile pentru bicicliști. Nu e ceva ce fac din motive politicianiste. Nu e ceva de care m-am apucat ieri. Sunt adeptul mersului pe bicicletă în oraş şi cred că este un lucru pe care putem să îl promovăm cu foarte mult succes. Despre transport, reducerea poluării este atât de evidentă nevoia încât puţini mai trebuie convinşi că trebuie creat cadrul propice. Oraşele noastre sunt imense parcări, ambuteiaje, aerul devine poluat în orele de vârf.

Autorităţile locale să vină cu soluţii de transport public mai bune, mai confortabile, mai curate şi mai puţin poluante. La mulţui ani de ziua bicicletei”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Cu ce bicicleta a mers Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde. Preţul ei depăşeşte şase salarii minime