Klaus Iohannis, prima reacţie despre tinerii morţi la Saga Festival: „Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese”

Două persoane ar fi murit după ce au consumat droguri la festivalul SAGA din București. DIICOT a decshis o amplă anchetă.

07 iun. 2022, 13:47
Klaus Iohannis, prima reacţie despre tinerii morţi la Saga Festival: „Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese”

Klaus Iohannis a vorbit în premieră despre tragedia de la Saga Festival. „Este o tragedie și ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese, e nevoie ca organizatorii să fie mai fermi. Dacă vrem să mergem la rădăcină, este nevoie de educație. Mă însoțește și ministrul de Interne și sunt convins că are deja o abordare”, a spus Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări pe acest subiect.

Cum au intrat traficanții de droguri la Saga Festival. Dezvăluiri de culise despre tinerii drogați și dealeri: „Au colaborat cu autoritățile”
„Suntem într-o etapă în care încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli cu abordări mai acuale. Educația pentru mediu este parte importantă în programul România Educată. Avem aici o școală care aplică foarte multe din ceea ce ar trebui să se găsescă în școli”, a spus președintele Iohannis, marți, la Buzău.

„Această școală, școala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educație pentru mediu, pe economie circulară , există o seră didactică și multe proiecte. Felicitări echipei și conducerii școlii și o apreciere specială pentru elevii care participă. Este important că tânăra generație e preocupată de mediu”, a mai declarat Klaus Iohannis.

EXCLUSIV | Victor Ponta, atac frontal la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu cred că şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”
Două persoane ar fi murit în urma unei supradoze după ce mai mulți tineri care participau la Festivalul SAGA din București au fost aduși vineri seara în stare foarte gravă la mai multe spitale din Capitală, informează România TV, care citează surse medicale.

Mai mult de 150.000 de oameni au fost prezenţi la cea de-a doua ediţie a SAGA Festival care avut loc în weekend, la Arena Naţională din Bucureşti. Organizatorii au anunţat că ediţia a treia va avea loc în perioada 23-25 iunie 2023.