Klaus Iohannis intervine după tragedia de la Caracal. Cazul fetelor va fi discutat în CSAT

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat "profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal" și "revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență". 

26 iul. 2019, 13:30
Klaus Iohannis intervine după tragedia de la Caracal. Cazul fetelor va fi discutat în CSAT

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și-a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență.

Dezvăluiri şocante în cazul criminalului din Caracal. Parţi din trupul fetei de 15 ani, găsite în curtea în care era sechestrată

Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului„, se arată într-un comuniicat transmis de Administrația Prezidențială.

Poliţiştii au descins vineri dimineaţă la o adresă din Caracal, locuinţa unui bărbat, în cazul dispariţiei unei fete de 15 ani. Surse apropiate anchetei au declarat că Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, a sunat joi înainte de prânz la 112 să anunţe că este ţinută captivă într-o casă. Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, a declarat într-o intervenţei telefonică la România TV că fata ar fi indicat la telefon o adresă greşită, găsită pe o carte de vizită. După ce au percheziţionat locul respectiv şi nu au găsit nimic, poliţiştii au cerut ajutorul STS. Pe baza datelor apelului, STS a stabilit o arie mare şi trei adrese, unde au fost făcute percheziţii, dar nu a fost găsit niciun indiciu. Spre seară, cu ajutorul poliţiştilor de la Direcția de Operaţiuni Speciale a fost identificată a patra adresă, la care anchetatorii au descins vineri dimineaţă. 

Alexandra M., fata de 15 ani ucisă la Caracal, este nepoata lui Alexandru Cumpănaşu

Locuinţa percheziţionată vineri dimineaţă aparţine unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, mecanic auto şi taximetrist de ocazie. Sursele citate de România TV susţin că la locuinţa acestuia au găsit rămășite umane arse depozitate în butoaie metalice şi într-o fântână şi bijuterii similare celor purtate de fetele dispărute.

Anchetatorii suspectează că bărbatul ar fi luat la ocazie, în maşină, tinere din comunele învecinate Caracalului, apoi le ducea acasă. Casa bărbatului este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. Bărbatul ar fi avut în curte mai mulţi câini, iar în ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Oamenii legii verifică dacă acest caz are legătură şi cu o altă dispariţie înregistrată în Olt. Este vorba despre dispariţia Mihaelei Luiza Melencu sau ‘Lulu’ aşa cum era cunoscută de prieteni şi familie.