Klaus Iohannis: Realitatea sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare şi nu oferă şanse egale tuturor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că educația trebuie să fie nucleul societății românești, punctând că, din păcate, realitatea sistemului educațional este în continuare îngrijorătoare.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 08:49
Klaus Iohannis: Realitatea sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare şi nu oferă şanse egale tuturor

„Pentru mine, educația trebuie să fie nucleul societății românești și, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanță, talent, onestitate și integritate, dar și de guvernanți care să își dorească toate aceste lucruri.
Din păcate, realitatea sistemului educațional din România este în continuare îngrijorătoare și nu putem spune că astăzi el oferă șanse egale tuturor”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, a evenimentul „United Way Roundtable On Philanthropy”.

Iohannis a afirmat că proiectul „România Educată” este instrumentul care va furniza soluții predictibile și durabile la o serie de probleme actuale.

„Am convingerea însă că proiectul ‘România Educată’ va reuși să furnizeze o abordare integratoare, complexă și coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem”, a arătat Iohannis.

În opinia şefului statului, „Educația nu se face de una singură și nu este responsabilitatea exclusivă a școlii”, ci este nevoie şi de implicarea părinţilor.

„Avem nevoie de părinți implicați în acest proces, care să conștientizeze importanța pe care o formă de învățământ o are în viața copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutați, sprijiniți și motivați pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor. Educația de calitate pentru toți este dezideratul nostru comun și toți cei implicați trebuie să își asume responsabilitatea în desăvârșirea lui”, a mai declarat Iohannis.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că „multe dintre lucrurile bune care se întâmplă acum în educație sunt opera unor organizații non-guvernamentale, fapt care merită recunoscut și reținut”.