Klaus Iohannis recidivează! A închiriat din nou un avion de la compania luxemburgheză Global Jet. Cât de luxos este FOTO

Președintele Klaus Iohannis merge în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet.

18 mart. 2023, 09:20

Klaus Iohannis va merge în vizita oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania Global Jet, aceeași companie care l-a dus pe președinte și în Japonia, potrivit adevarul.ro.

Conform informațiilor de pe pagina de Facebook a BoardingPass, avionul de lux care îl transportă pe Klaus Iohannis este Gulfstream G550, care are o capacitate de 13 pasageri. La dus, zborul va fi efectuat, cu siguranță, fără escală.

Citește și: GALERIE FOTO Cum arată avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat în Japonia. Reacția unei vedete din România: ”Este ceva oribil și total lipsit de respect față de țara ta”

Scopul vizitei lui Klaus Iohannis din Emiratele Arabe

În perioada 18 – 21 martie 2023, președintele României v-a efectua o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului arab, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Obiectivul vizitei este de aprofunadare a dialogului politico – diplomatic dintre cele două țări.

„Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de Împăratul Japoniei. De ce nu se vor aborda subiecte politice la întâlnire

Cât a costat vizta în Japonia

Pe 8 martie, Klaus Iohannis a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Președintele a plecat de la Sibiu cu o cursă charter. De 10 ani, România nu mai are avion oficial pentru șefii de stat.

Politicienii sunt de acord că o astfel de aeronavă este necesară, dar Administrația Prezidențială continuă să încheie contracte de închiriere pentru deplasările externe.