Klaus Iohannis: Referendumul a pus în pericol pacea socială

România aparţine tuturor românilor, iar ei trebuie să trăiască în pace şi bună înţelegere, fără "falii care îi dezbină", a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
09 oct. 2018, 13:27
Klaus Iohannis: Referendumul a pus în pericol pacea socială

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanți din societate.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine.

Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare!

România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene”, a declarat Klaus Iohannis cu prilejul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului.

Potrivit preşedintelui, statul român a demonstrat ca a învăţat din propriul trecut întunecat prin asumarea adevărului istoric.