Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreşedintele american Mike Pence. Ce au discutat cei doi lideri

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, sâmbătă, la Munchen, cu vicepreşedintele SUA Mike Pence, în marja Conferinței pentru Securitate de la Munchen, a anunțat Administrația Prezidențială. ”Am reiterat importanţa Parteneriatului nostru Strategic şi consolidarea în continuare a relaţiei transatlantice”, a scris Iohannis pe Twitter, la finalul întâlnirii. Tot sâmbătă, şeful statului a mai avut întâlniri bilaterale cu preşedintele American Jewish Committee, David Harris, şi cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

RomaniaTV.net
16 feb. 2019, 12:39
Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreşedintele american Mike Pence. Ce au discutat cei doi lideri

”Întâlnire excelentă cu vicepreşedintele american Mike Pence. Am reiterat importanţa Parteneriatului nostru Strategic şi consolidarea în continuare a relaţiei transatlantice, care se află la un nivel excelent”, a scris, sâmbătă, Klaus Iohannis pe Twitter, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu vicepreşedintele american.

Tot sâmbătă, şeful statului a avut o întrevedere cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, că securitatea şi apărarea ar trebui să fie un catalizator pentru diminuarea animozităţilor temporare de peste Atlantic şi că trebuie evitate iniţiative care sugerează competiţia transatlantică. El a spus că în timp ce Uniunea Europeană îşi pune în aplicare deciziile cu privire la sancţiuni, este nevoie ca NATO să îşi întărească postura de descurajare şi apărare pe Flancul Estic.

„De aceea România sprijină ferm o coeziune crescută pe Flancul Estic, între nordul şi sudul acestuia. Într-adevăr, regiunea Mării Negre, unde provocările la adresa mediului de securitate sunt în creştere (…) are nevoie de o prezenţă NATO mai accentuată”, a adăugat Iohannis.