Klaus Iohannis scapă de amenda de 5.000 lei de la CNCD după declaraţiile legate de autonomia Ţinului Secuiesc

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea preşedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primită în mai 2020 de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unor declaraţii pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc.

18 nov. 2022, 13:13
Klaus Iohannis scapă de amenda de 5.000 lei de la CNCD după declaraţiile legate de autonomia Ţinului Secuiesc

Klaus Iohannis scapă de amenda de 5.000 lei de la CNCD după declaraţiile legate de autonomia Ţinului Secuiesc. Judecătorii ÎCCJ au anulat decizia CNCD de amendare a şefului statului cu suma de 5.000 de lei, în mai 2020, dată în urma unor declaraţii pe care le-a făcut ca urmare a unui proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc.

Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti a respins în ianuarie 2021 solicitarea preşedintelui, însă Instanţa supremă a admis recursul lui Iohannis şi acum a anulat amenda CNCD.

Pe 20 mai 2020, preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat de Colegiul director al CNCD cu o amendă de 5.000 lei pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională ca urmare a declaraţiei de mai jos.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac la PNL şi Klaus Iohannis: „Nu am intrat pe uşa din dos la guvernare, am câştigat alegerile. Se vede diferența dintre miniștrii PSD și ceilalți”

”Jo napot kivanok, PSD’ (‘Vă doresc o zi bună, PSD’). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi, ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor.

Jo napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu!) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD.

Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, după ce Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate”