Marcel Ciolacu, atac la PNL şi Klaus Iohannis: „Nu am intrat pe uşa din dos la guvernare, am câştigat alegerile. Se vede diferența dintre miniștrii PSD și ceilalți”

Liderul PSD a început campania electorală în organizaţiile din ţară, cu atacuri tot mai directe şi mai dure la partenerii din Coaliţia de guvernare.

12 nov. 2022, 15:09
Marcel Ciolacu, atac la PNL şi Klaus Iohannis: „Nu am intrat pe uşa din dos la guvernare, am câştigat alegerile. Se vede diferența dintre miniștrii PSD și ceilalți”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că liberalii și Klaus Iohannis au dorit să schimbe legea electorală și să revină la alegerea primarilor în două tururi, ceea ce ar fi însemnat ”o gaură în coloana vertebrală a PSD”.

”Își doreau o gaură în coloana vertebrală a PSD. Nu mă feresc să o spun, inclusiv domnul Iohannis își dorea acest lucru, dar au reușit, iar acum viața le-a aranjat astfel încât suntem într-o coaliție de guvernare.

Marcel Ciolacu, ironic la adresa primarului Capitalei: „Nu m-a dus capul până acum să îl sun pe Câciu să-i cer să-i plătească datoriile lui Nicuşor Dan”

Să nu uităm că pe noi nu ne-a băgat nimeni pe ușa din dos la guvernare. Noi am câștigat alegerile generale. Au încercat să timp de doi ani să guverneze fără PSD, dar asta a fost dorința lor, însă nu știu cu ce au greșit românii. În cele din urmă, PSD a intrat la guvernare și se vede diferența dintre miniștrii PSD și ceilalți.”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că sunt „colegi de coaliţie” ai PSD care „trebuie să dea explicaţii”, el dând ca exemple de domenii în care e nevoie de explicaţii unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, deciziile privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID sau liberalizarea pieţei energiei.

„Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibraţi, de a ne continua munca alături de români, de a da explicaţii, nu de a evita să dăm explicaţii. Să spunem foarte clar de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul, fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea să prindem acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă după amiază la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea.
Acesta a nominalizat un singur ministru liberal despre care spune că poate fi lăudat, acela fiind titularul portofoliului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că în acest moment nu ia în calcul o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României. În ceea ce priveşte eventuala candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu afirmă că i-ar fi de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa.

 

Preşedintele PSD. Marcel Ciolacu, afirmă că pentru ca PSD să câştige alegerile, este nevoie ca partidul să obţină un procent „cu 5 în faţă”.

„Marele secret şi la Bucureşti şi întreaga echipă de conducere este liniştea din vestiar, fiindcă dacă nu ai linişte în vestiar, nu vei reuşi să construieşti nimic, nu vei reuşi să performezi ca o echipă dacă nu găseşti echilibrul de a aduce această linişte. (…) Oltul e singurul judeţ care a câştigat alegerile, având cu 5 în faţă. Noi, restul, cu părere de rău şi pentru Bacău, şi pentru Buzău şi pentru Galaţi, noi ne-am situat pe primul loc. Ca să câştigăm, trebuie să avem cu 5 în faţă şi sunt ferm convins că continuând această politică a PSD veţi reuşi acest lucru”, le-a transmis Marcel Ciolacu social-democraţilor sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea.

Acesta a adăugat că „s-au dus vremurile în care partidele erau conduse cu mână forte”, precizând că această metodă de a conduce este eficientă „doar pe perioade scurte” şi producefisuri „mult prea mari, care se refac mult prea greu” între membrii formaţiunii.

Tichete sociale pentru pensionari de Crăciun. Se dau 1000 de lei gratis de la primărie. Cererile se depun obligatoriu alături de cupon

Ciolacu: Nu te apuci să ieşi la televizor: dom-le, a zis Ciolacu 10% se măresc pensiile, dom-le, se măresc 15, dom-le, se măresc 16! Am intrat într-o zonă grotească

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, critică faptul că între politicieni există declaraţii divergente cu privire la procentul cu care vor creşte pensiile de anul viitor, considerând că s-a ajuns într-o zonă pe care o cataloghează drept ”grotescă”. ”Nu te apuci să ieşi la televizor: dom-le, a zis Ciolacu 10% se măresc pensiile, dom-le, se măresc 15, dom-le, se măresc 16! Am intrat într-o zonă grotească”, afirmă liderul social-democraţilor.

”Hai să lăsăm lucrurile într-o logică, nu te apuci să ieşi la televizor: dom-le, a zis Ciolacu 10% se măresc pensiile, dom-le, se măresc 15, dom-le, se măresc 16! Am intrat într-o zonă grotească. E o zonă în care se uită părinţii noştri la noi, cine îi mai are: ce fac ăştia cu noi, mă, ce-i talcicoul ăsta? Hai să terminăm cu energia, hai să închidem anul acesta ce avem de finalizat şi construim un buget pe programe, e pentru prima oară în 32 de ani când facem acest lucru”, a afirmat la B1 TV, miercuri seară, liderul PSD.

El a susţinut că îşi asumă propriile greşeli şi pe cele ale colegilor săi şi că aşteaptă acelaşi lucru de la toţi politicienii. Ciolacu a respins ideea că social-democraţii iau de la cei bogaţi pentru a împărţi săracilor. Referindu-se la cota unică de impozitare, Ciolacu a susţinut că este nevoie de ”adaptare” şi că în nicio ţară dezvoltată aceasta nu mai există.