Klaus Iohannis, scrisoare către președintele american Joe Biden

Preşedintele Iohannis i-a transmis o scrisoare omologului american cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie.

10 sept. 2021, 16:08
Klaus Iohannis, scrisoare către președintele american Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare omologului său american, Joseph R. Biden, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

„Stimate domnule preşedinte, astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supravieţuitori, salvatori şi toţi cei ale căror vieţi au fost afectate de acel act criminal, de ură. După atentatele teroriste, suferinţa comună s-a transformat în solidaritate şi un ţel comun, în Statele Unite şi peste tot în lume, în ţările Aliate şi partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face faţă provocărilor comune rămâne o lecţie valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toţii ne confruntăm în continuare cu ameninţări atât din partea unor actori statali, cât şi non-statali”, se arată în scrisoarea şefului statului, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Ucrainei vorbeşte despre un război total la graniţele României. „E cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla, dar, din păcate, există această posibilitate”
Preşedintele Iohannis reafirmă hotărârea privind combaterea terorismului şi extremismului violent şi de a spori rezilienţa.

„În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul şi extremismul violent, indiferent de ideologie, şi de a spori rezilienţa societăţilor noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora şi care le întăresc – democraţia, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept”, mai afirmă şeful statului în scrisoare.

Transformare radicală a liderului nord-coreean Kim Jong Un. Dictatorul a slăbit 20 kg, imagini de la parada la care a uimit o lume întreagă FOTO