Klaus Iohannis, şedinţă la Cotroceni cu reprezentanţi ai UDMR din Guvernul Cîţu

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai UDMR în Guvernul Cîţu. Este vorba despre vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Tineretului şi Sportului, Carol-Eduard Novák.

26 ian. 2021, 11:55
Klaus Iohannis, şedinţă la Cotroceni cu reprezentanţi ai UDMR din Guvernul Cîţu
Klaus Iohannis, şedinţă la Cotroceni cu reprezentanţi ai UDMR din Guvernul Cîţu

UPDATE> Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, împreună cu vicepremierul Kelemen Hunor, au discutat marţi, la Palatul Controceni, cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema strategiei naţionale pentru sport, al cărei obiectiv este situarea României în primele 15 naţiuni în privinţa rezultatelor sportive, până în 2032.

„La invitaţia Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni a avut loc astăzi o întâlnire între domnul Klaus Iohannis, Vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Discuţiile s-au purtat în jurul strategiei naţionale în sport şi tineret şi au inclus aspecte legate de situaţia actuală, de obiective, dar mai ales despre soluţiile care se au în vedere. Din constatările de până acum, situaţia actuală din sportul românesc prezintă mai multe probleme, care ţin şi de infrastructura deficitară, dar mai ales de lipsa de viziune şi de strategie, precum şi de folosirea ineficientă a resurselor. Obiectivul nostru este ca în anul 2032 România să se situeze în primele 15 ţări, din punct de vedere al rezultatelor sportive”, se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Instituţia precizează că, pentru implementarea strategiei va fi nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent: „Soluţia pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unei strategii naţionale în sport, care va avea ca piloni centrali stabilirea unor direcţii clare de performanţă, competitivitatea, atât la nivel de sportivi, cât şi de antrenori, prioritizarea acelor ramuri care au demonstrat că pot aduce rezultate, implementarea unitară a unor măsuri care să includă şi activităţile din educaţia copiilor şi tinerilor. Pentru acest proiect, va fi nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent, însă solicitarea de obţinere a acestei suplimentări va veni însoţită de angajamentul unei folosiri mai eficiente a resurselor”.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 26 ianuarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu viceprim-ministrul Hunor Kelemen şi ministrul Tineretului şi Sportului, Carol-Eduard Novák”, a transmis, marţi, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unor surse, şeful statului şi reprezentanţii UDMR ar urma să discute despre proiectele miniştrilor Uniunii.

Preşedintele a avut până acum întâlniri la Cotroceni şi cu reprezentanţii PNL şi cu cei ai USR PLUS în Guvern.

Săptămâna trecută președintele României a discutat la Cotrocen şi cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pe tema bugetului pentru 2021.

Citeşte şi: Iohannis avertizează: „Nu mai pot fi tolerate ineficiența și incompetența pe bani publici”


loading...