Klaus Iohannis, şedinţă la Cotroceni pe bugetul pentru 2021. I-a convocat pe premierul Cîţu şi pe ministrul de Finanţe

Președintele Klaus Iohannis a convocat vineri, la Palatul Cotroceni, o nouă ședință de lucru cu premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pentru a discuta despre bugetul pentru 2021.

22 ian. 2021, 11:35
Klaus Iohannis, şedinţă la Cotroceni pe bugetul pentru 2021. I-a convocat pe premierul Cîţu şi pe ministrul de Finanţe
Ședință de urgență la Cotroceni pentru bugetul pe 2021. Klaus Iohannis a chemat miniștrii la raport

Klaus Iohannis va avea vineri, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat Administrația Prezidențială. Tema şedinţei este bugetul pentru 2021.

Premierul Florin Cîţu a anunţat recent că bugetul pentru 2021 va reflecta nevoile de finanţare ale autorităţilor locale, iar principiul de bază este cheltuirea „eficientă”, „performantă” şi „transparentă” a banului public.

„Reprezentanţii administraţiei publice locale vor fi implicaţi în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistenţă socială şi vor fi consultaţi constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, a mai menţionat Guvernul.

Printre cele mai importante subiecte au fost modalitatea de gestionare a situaţiei provocate de pandemia COVID-19 şi a procesului de vaccinare a populaţiei. Premierul şi reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România agreând modificări legislative care să asigure finanţarea şi să faciliteze amenajarea şi dotarea centrelor de imunizare organizate la nivel local, a arătat Executivul.

Citeşte şi: PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget naţional, un buget pentru dezvoltare

„Pentru încurajarea dezvoltării şi modernizării oraşelor, şeful Guvernului şi-a exprimat sprijinul pentru modificări legislative care să permită transferul la cerere al unor imobile, clădiri, active ale autorităţilor publice centrale către administraţia locală pentru ca acestea să fie valorificate în folosul comunităţii şi pentru promovarea legii zonelor metropolitane în Parlament, printr-un acord transpartinic”, a mai transmis Guvernul.

Bugetul pentru 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, anunţa premierul Florin Cîţu la finalul anului 2020, adăugând că bugetul nu va pune frână economiei româneşti în anul viitor.

„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, sublinia acesta.

Citeşte şi: Florin Cîţu, noi măsuri de austeritate. Guvernul ar putea tăia din sporurile bugetarilor. „S-a spus că Președintele are cel mai mare salariu”