Românca acuzată că şi-a răpit copilul i-a scris preşedintelui Iohannis. Răspunsul şefului statului o lasă fără speranţă

Ana Maria Stancu, o româncă acuzată de răpire internaţională, după ce a plecat cu copilul de lângă un soţ abuziv care îi abuza fizic pe amândoi, i-a transmis o petiţie preşedintelui Klaus Iohannis. Răspunsul şefului statului nu îi oferă însă prea multe speranţe femeii, care se chinuie să obţină custodia exclusivă a băiatului..

10 iun. 2016, 09:51
Românca acuzată că şi-a răpit copilul i-a scris preşedintelui Iohannis. Răspunsul şefului statului o lasă fără speranţă

„Doamna Ana Maria Stancu, Am luat cunoştinţă din petiţia adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră şi vă informăm că cele solicitate nu intră în atribuţiile Preşedintelui României, aşa cum sunt acestea prevăzute la art. 85 – 94 din Constituţia României, republicată.

Orice intervenţie a Domniei Sale, în afara prerogativelor conferite prin legea fundamentală, ar constitui o încălcare a două dintre principiile fundamentale ale statului de drept, respectiv principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în
stat şi principiul independenţei justiţiei. Potrivit art. 126 alin 1 din Constituţia României, republicată, justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite prin lege.

Citeşte şi: Un nou caz Nedelcu în România. O mamă îşi plânge neputinţa de a-şi creşte copilul alături de ea VIDEO

Legalitatea şi temeinicia unei hotărâri judecătoreşti nu pot fi puse în discuţie decât în condiţiile legii procesuale, prin exercitarea căilor de atac ordinare sau extraordinare, iar potrivit dispoziţiilor art. 124 alin 3 judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii. Prin urmare, instituţia Preşedintelui României nu se poate pronunţa cu privire la situaţia expusă, deoarece aceasta ar constitui o imixtiune în actul de înfăptuire a justiţiei”, se arată în răspunsul consilierului de Stat Gabriel-Cristian Piscociu.

Ana Maria Stancu este acuzată de răpire internaţională de copii, după ce a venit din Portugalia cu fiul ei în vârstă de opt ani. Totul, de frica bărbatului pe care îl acuză că a bătut-o şi pe ea, dar şi pe băiatul pe care îl au împreună.

Deşi la început părea că trăieşte o iubire de poveste, românca mărturiseşte că la scurt timp de la aflarea sarcinii viaţa ei s-a transformat într-un coşmar.

„Coşmarul vieţii mele a început în momentul în care am rămas însărcinată. Odată plângea noaptea Rafael. Cu Rafa în braţe m-a izbit de un perete că ce plânge atât copilul că el se duce la muncă. Asta e unul dintre episoade”, a spus femeia.