Klaus Iohannis spune că știe de ce sunt nemulțumiți românii: „Democrația nu rezolvă problemele fiecărui individ”

În cadrul primei conferințe de presă din aprilie anului trecut și până astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre faptul că un sondaj recent arată că 66% dintre români și-au pierdut încrederea în români.

05 iul. 2022, 19:09
Klaus Iohannis spune că știe de ce sunt nemulțumiți românii: „Democrația nu rezolvă problemele fiecărui individ”

Președintele Klaus Iohannis susține că marea majoritate românilor și-au pierdut încrederea în Guvern din cauza crizelor care s-au suprapus, în ultimii ani.

„Eu cred că românii au încredere în democrație și știu să facă diferența între un politician de încredere și unul care vrea să se afirme. Democrația nu rezolvă toate problemele și nu rezolvă problemele fiecărui individ în parte. Democrația nu e un sistem grozav, dar, dintre toate sistemele cunoscute, este cel mai bun.

Citește și:  Klaus Iohannis, avertisment pentru români despre criza economică. „E important să ne pregătim pentru aceste vremuri complicate”

Putem face democrația mai funcțională și să alegem politicieni mai performanți. Omul de rând poate să intervină când sunt alegeri. Contribuția politicianului este mai densă, în timp. Într-o democrație e mult de lucru pentru a o face funcțională și a o face mai bună. Absenteismul de la vot înrăutățește lucrurile și face loc populismului pe care îl vedem pe la toate colțurile. Democrația cere implicare și cere vot. Atunci funcționează!

Nu cred că aceste modificări de opinie în ultimul an au de-a face cu ce face un anumit politician. Insatisfacția pe care o resimțim cu toții vine din criza generată de Covid, criza generată de război și crizele au izvorât de acolo, criza energetică, inflația. Toată lumea, și noi ne simțim mai nesiguri în acest mediu volatil”, a anunțat Klaus Iohannis.

Ce spune Klaus Ioahnnis despre creșterea cazurilor de COVID-19

Întrebat ce părere are despre creșterea cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână, Klaus Ioahnnis a răspuns: „Vorbim de Covid. Este supărător să vedem că iar crește un val de infectări. Se pare că în această etapă, pentru aceste forme de virus vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat și pe care ni l-am dorit.

Citește și: Iohannis, reacție după ce a recunoscut că România a trimis arme Ucrainei, în secret: „Asta e strategia noastră”

Statisticile spun că nu se produc forme mai grave ca până acum. Am vorbit cu ministrul Sănătății care gestionează întreaga paletă de măsuri, domnul ministru nu se gândește la măsuri restrictive, ci la recomandări în perioada următoare. Grija față de propria persoană și de cei apropiați e de bun augur în aceste vremuri”, a mai spus președintele Iohannis.