Klaus Iohannis susţine că nu va candida la prezidenţiale în locul lui Crin Antonescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune B1 tv, că nu va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului, potrivit Agerpres. Totuşi, el a admis că îşi doreşte să aibă o poziţie în viitorul guvern, în cazul în care Crin Antonescu va fi preşedinte.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 20:30
Klaus Iohannis susţine că nu va candida la prezidenţiale în locul lui Crin Antonescu

‘Nu luăm în considerare această rocadă, dar anumite date din sondaje, pe care nu le-am comandat noi, ne pot duce cu gândul că ar putea fi o variantă care merită discutată. Suntem doi oameni politici care vrem să facem ceva în ţară, însă această chestiune este destul de limpede. Am spus-o ori de câte ori am avut ocazia şi ori de câte ori am fost întrebat: eu când am venit în PNL am venit să-l sprijin pe Crin Antonescu, nu să-i iau locul lui Crin Antonescu pentru prezidenţiale. Această chestiune nu o discutăm, fiindcă nu este cazul. Pe de altă parte sunt dispus să mă implic în ceea ce înseamnă politică naţională. (…) Ideea noastră comună este ca domnul Antonescu să meargă pe candidatura de preşedinte şi părerea mea este că el va fi preşedintele României şi în situaţia în care în Parlament se creează o configuraţie favorabilă PNL să fiu luat în discuţie eventual pentru o anumită poziţie în Guvern’, a afirmat Iohannis.

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că îl vede pe edilul Sibiului persoana potrivită să conducă partidul în continuare.

Antonescu a subliniat că în cazul în care el ar demisiona, aşa cum a dat asigurări în repetate rânduri, dacă PNL nu ar obţine un scor bun la europarlamentare, tot Iohannis este cel care va prelua prin statut conducerea partidului.

Klaus Iohannis a susţinut că PNL va obţine peste 20% dintre voturi la alegerile europarlamentare.