Klaus Iohannis va face o vizită în Republica Moldova la sfârşitul anului, după cinci ani. Anunţul făcut de Maia Sandu

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită în Republica Moldova la sfârşitul acestui an, la cinci ani de la ultima sa deplasare la Chişinău. Anunţul a fost făcut de preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, care urmează să fie învestită în funcţie pe data de 24 decembrie.

15 dec. 2020, 11:49
Klaus Iohannis va face o vizită în Republica Moldova la sfârşitul anului, după cinci ani. Anunţul făcut de Maia Sandu

Klaus Iohannis va face o vizită în Republica Moldova, după cum a anunţat Maia Sandu, după o întâlnire cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Klaus Iohannis va face o vizită în Republica Moldova pentru a se întâlni cu Maia Sandu

„Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând.

După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, a anunțat Maia Sandu, pe Facebook.

Potrivit Hotnews, Klaus Iohannis a efectuat prima sa vizită oficială externă, după învestirea în funcție, la Chișinău, în februarie 2015.

Citeşte şi: Protest de amploare organizat de Maia Sandu la Chişinău: „Dodon încearcă să dea foc la ţară”

În noiembrie, Maia Sandu a fost felicitată de preşedintele Consiliului European pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Charles Michel a afirmat că Uniunea Europeană este „este pregătită să intensifice parteneriatul strâns” cu autorităţile de la Chişinău.

„Felicitări, Maia Sandu, pentru victoria în alegeri. Poporul Republicii Moldova a ales clar un drum care prioritizează justiţia, lupta reală împotriva corupţiei şi o societate mai dreaptă”, a scris preşedintele belgian al Consiliului European pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Maia Sandu, felicitată de preşedintele Consiliului European. „UE este pregătită să intensifice parteneriatul strâns cu R. Moldova”

Pe 15 noiembrie, candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, întâlnire după neînţelegerile pentru formarea coaliţiei