Klaus Iohannis, faţă în faţă cu preşedintele CCR, la bilanţul ÎCCJ: Justiţia a fost supusă asupra asalt continuu

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la prezentarea raportului de activitate a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe anul 2019.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 06:38
Klaus Iohannis, faţă în faţă cu preşedintele CCR, la bilanţul ÎCCJ: Justiţia a fost supusă asupra asalt continuu

UPDATE: Klaus Iohannis a declarat că justiția a fost sub un asediu al politicienilor, dar împreună cu societatea civilă au reușit să treacă cu bine prin această încercare.

„Misiunea veritabilă a justiției este cea de serviciu public și tocmai de aceea legislația trebuie să aibă în centru cetățeanul și apărarea acestuia. Rolul ICCJ este esențial pentru buna funcționare a justiției și a societății în general”, a spus şeful statului. 
 
Preşedintele României a afirmat că, în ultimii ani, justiția din România a fost supusă unui astalt continuu din partea factorului politic.

„La aceste provocări, răspunsul societății noastre a fost pe măsură și au fost alături de magistrați. Sunt câștiguri majore pentru România pe care avem obligația să le apărăm și să le protejăm”, a adăugat Iohannis. 

La eveniment au fost invitaţi să ia parte şi preşedintele CCR, Valer Dorneanu, preşedintele CSM, Nicoleta Margareta Ţînţ, ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, Avocatul Poporului, Renate Weber, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Traian Cornel Briciu, şi preşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici, Dumitru Viorel Mănescu, transmite Agerpres.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat. Miercuri, consultări cu partidele”

Marţi, şeful statului a participat la prezentarea bilanţului Ministerului Apărării Naţionale pe anul 2019.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a anunţat programul consultărilor. Noul premier va fi anunţat miercuri seară, în jurul orei 20.00