Klaus Iohannis: Valul trei nu trece de la sine, e nevoie de restricții și accelerarea vaccinării. Nu dorim carantinarea națională, nu asta este soluția

Președintele României susține că noi restricții sunt necesare în zonele în care numărul cazurilor COVID a explodat! Klaus Iohannis a precizat faptul că o eventuală carantină în București nu este necesară.

24 mart. 2021, 12:39
Klaus Iohannis: Valul trei nu trece de la sine, e nevoie de restricții și accelerarea vaccinării. Nu dorim carantinarea națională, nu asta este soluția

Klaus Iohannis susține că valul al treilea la pandemiei COVID nu va trece de la sine și este nevoie de restricții suplimentare în zonele în care incidența este ridicată. De asemenea, șeful statului a pus accent pe accelerarea campaniei de vaccine și a încurajat românii să se programeze la vaccin.

”Setul de măsuri de care dispun autorităţile este cunoscut. Sunt restricţiile care sunt în vigoare în toată ţara. Sunt restriciţiile care se iau suplimentar în localităţile cu o rată de infectare foarte mare. E şi campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Trebuie să fiu foarte sincer. Acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei e nevoie de respectare restricţiilor şi de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinaţia acestor două vom trece şi peste acest val trei. Sunt foate îngvrijorat! Situaţia este extrem de serioasă, fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie la vaccinare” , a declarat președintele.

Citește și: Incidenţa COVID-19 în Bucureşti creşte din nou. Noi restricţii în Capitală

Restricții în Capitală. Klaus Iohannis: ”Este nevoie de măsuri suplimentare”

Klaus Iohannis a vorbit și despre situația din Capitală și a precizat că pentru București este nevoie de măsuri suplimentare și nu o carantinare. Președintele consideră că soluția ar putea fi reducerea aglomerației din weekend, schimbara deschiderii magazinelor și mall-urilor.

”Situaţia din Bucureşti este complicată. Ştiu că au fost multe discuţii. Cred că pentru Bucureşti este nevoie să se ia măsuri suplimentare, restricţii suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureştean să fie înţelepţi şi să înţeleagă acest lucru. Restricţii sunt necesare acolo unde se formează aglomeraţii” , a mai adăugat șeful statului.

”Este nevoie de a reduce aceste aglomeraţii, în special în week-end vor trebuie schimbate orele de deschidere şi pentru magazine şi mall-uri. Trebuie eliminate aglomerările. Este în interesul nostru, alt tuturor. Pentru România nu dorim o carantină naţinoală. Să nu facem o confuzie între restricţii suplimentare şi carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru Bucureşti este o soluţie, dar restricţii suplimentare sunt necesare fiindcă nimeni nu-şi doreşte să ajungem în situaţia de avarie ca să nu mai putem gestiona valul, acest al treilea val. Sunt foarte mulţi care se îmbolnăvesc şi ajung la ATI. Acolo este problema cea mai mare pentru că numărul de locuri ATI este limitat şi s-a creat în ianuarie-februarie impresia că pandemia a trecut, o impresie din păcate greşită” , a mai declarat președintele.

Citește și: Restricţii în România. Măsuri de ultimă oră pe masa CNSU. Magazine închise la 16.00, circulația restricționată după 20.00