Restricţii în România. Măsuri de ultimă oră pe masa CNSU. Magazine închise la 16.00, circulația restricționată după 20.00

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să se reunească joi, conform unor surse. Vor fi discuții privind noi restricții la nivel național pentru a ține sub control valul trei al pandemiei de COVID-19.

24 mart. 2021, 12:41
Restricţii în România. Măsuri de ultimă oră pe masa CNSU. Magazine închise la 16.00, circulația restricționată după 20.00

Restricţii în România. Potrivit propunerilor discutate, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

Restricţii în România. Măsuri de ultimă oră pe masa CNSU. Magazine închise la 16.00, circulația restricționată după 20.00

În localităţile unde incidența este crescută – se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restricții naționale.

Despre variantele aflate pe masa guvernanților a vorbit aseară, la Digi24, șeful DSU Raed Arafat.

Întrebat dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, Raed Arafat a spus că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, spune Raed Arafat.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat circa 6.200 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.367 de pacienţi în stare gravă. 174 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit. Ilfovul a depăşit incidenţă 7.4.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 907.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 814.182 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.229 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeşte şi: Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Noi restricţii în localităţile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori
 

 


loading...