Klaus Iohannis, videoconferinţă cu prefecţii pe tema COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o videoconferință cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
12 nov. 2020, 11:51
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu prefecţii pe tema COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o videoconferinţă cu prefecţii din România pe tema gestionării situaţiei COVID-19 în condiţiile în care tot mai multe localităţi au intrat în carantină după ce numărul locuitorilor infectaţi cu coronavirus a crescut alarmant. Videoconferinţa va începe la ora 13, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Citeşte şi: Guvernul prelungeşte joi starea de alertă. Ludovic Orban a anunţat că restricţiile rămân aceleaşi

La discuţiile de la Palatul Cotroceni vor mai participa şi premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

LOCKDOWN în România. Lista completă a RESTRICŢIILOR

De luni masca a devenit obligatorie pe tot teritoriul ţării. De asemenea, au fost instituite restricţii de circulaţie pe timpul nopţii. Cei care au nevoie să iasă din case trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere pentru a justificarea părăsirea locuinţei. Şcolile s-au închis în toată ţara, iar cursurile în învăţământul preuniversitar se desfăşoară online.

Reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, sunt interzise, magazinele şi-au schimbat programul de funcţionare, toate se închid la ora 21.00.

Pieţele care se află în spaţii închise şi-au suspendat activitatea. Doar farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Măsurile sunt valabile până pe 6 decembrie.

Citeşte şi: Ministrul Economiei, infectat cu coronavirus, mesaj despre LOCKDOWN: Măsurile luate sunt gândite pentru a încetini extinderea epidemiei

 

Starea de urgenţă pentru COVID se prelungeşte cu 30 de zile

Executivul urmează să adopte în şedinţa de joi, de la ora 18.00, un proiect de hotărâre care aprobă relungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea de Guvern va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

„Obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, declara recent premierul Orban.

 

Cum va fi sărbătorită Ziua Naţională a României. Ce se întâmplă cu Parada militară de 1 decembrie

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită anul acesta fără tradiţionala paradă militară de 1 decembrie din cauza pandemiei de coronavirus.

„De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naţionale la regulile de protecţie sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare. (…) Normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respecta cu stricteţe”, a declarat Ludovic Orban.