Klaus Iohannis vrea explicaţii despre cum s-au organizat concursurile de directori de şcoli. „Îmi doresc să văd o analiză onestă”

Preşedintele României a anunţat miercuri că doreşte să fie realizată o analiză "onestă" a modului în care s-au desfăşurat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ, în acest an şcolar.

24 nov. 2021, 21:04
Klaus Iohannis vrea explicaţii despre cum s-au organizat concursurile de directori de şcoli. „Îmi doresc să văd o analiză onestă”

Klaus Iohannis a transmis acest mesaj prin intermediul consilierului prezidenţial Ligia Deca la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, un eveniment organizat de Asociaţia pentru Valori în Educaţie sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României.

„În Proiectul «România Educată», mi-am asumat dezideratul de a susţine un management educaţional profesionist, bazat pe responsabilitate şi autonomie, capabil să inoveze şi să decidă fără presiuni externe. În acest an şcolar, în care se organizează concursuri pentru ocuparea funcţiei de director în unităţile de învăţământ, îmi doresc să identificăm şi să multiplicăm acele modele de excelenţă în management, precum directorii premiaţi astăzi. Îmi doresc, totodată, să văd o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori, pentru a potenţa ce s-a făcut bine şi pentru a corecta ce a mers mai puţin bine.

Am remarcat implicarea activă a mediului privat în acest concurs, inclusiv prin intermediul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, reunind experţi în domeniul resurselor umane, dispuşi să investească timp şi cunoştinţe pentru a selecta astăzi directorii de mâine”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis, conform Agerpres.

Citeşte şi: Ludovic Orban cere demisia lui Klaus Iohannis. „Ne-a minţit şi a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă …roşie! Trădarea lui este insuportabilă”

În opinia preşedintelui, „menirea unui director de şcoală este aceea de a face o schimbare în viaţa elevilor, a colegilor profesori şi a comunităţii educaţionale căreia îi aparţine”.

„Să conduci o unitate de învăţământ şi să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înţelegere şi de răbdare, asumare, deschidere faţă de cunoaştere şi un set temeinic de valori. Un director bun are o abordare centrată pe oameni, responsabilitate faţă de elevi şi faţă de comunitate, integritate în luarea deciziilor şi obiectivitate, are un comportament moral, punând accentul pe onestitate, echitate şi respect, se informează din surse sigure şi combate dezinformarea în comunitatea educaţională pe care o coordonează. Doamnelor şi domnilor directori, înainte de toate, suntem cu toţii cadre didactice. Capacitatea de a inspira, de a încuraja un tânăr să-şi dezvolte abilităţile şi să devină performant reprezintă esenţa acestei profesii de care sunt încă puternic ataşat şi care este foarte importantă pentru viitorul societăţii noastre”, a completat preşedintele.

Klaus Iohannis: „Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială”

El a subliniat că revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, este esenţială şi depinde de respectarea normelor sanitare şi de vaccinarea anti-COVID.

„Pentru elevi, această perioadă a fost una grea, în care au trăit experienţe diferite, în funcţie de posibilităţile tehnice, de implicarea şi de flexibilitatea cadrelor didactice, de susţinerea şi de resursele părinţilor. Nici pentru cadrele didactice nu a fost o perioadă uşoară. Dascăli cu vocaţie din întreaga ţară au pregătit lecţii şi au derulat orele online cu elevii lor. Mulţi dintre ei nu s-au limitat la a trimite fişe sau teme electronic, ci şi-au ţinut orele live, pe diverse platforme, au inovat prin forme alternative pentru a menţine vie interacţiunea cu elevii lor. Iar toate aceste eforturi se văd şi merită apreciate. Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială. Dar ea depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi – respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt vitale!”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Șefii inspectoratelor școlare care nu plătesc naveta și bursele elevilor vor fi demiși

 


loading...