Iohannis îl invită pe Antonescu să candideze la Congres: Poziţiile de vicepreşedinte vor fi la vot liber

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a spus că îşi doreşte să continue colaborarea cu predecesorul său, Crin Antonescu, precizând că funcţiile de vicepreşedinte al partidului vor fi alese uninominal şi nu pe o listă propusă de candidaţii la şefia partidului.

11 iun. 2014, 15:58
Iohannis îl invită pe Antonescu să candideze la Congres: Poziţiile de vicepreşedinte vor fi la vot liber

Klaus Iohannis a precizat că deocamdată nu a discutat cu Crin Antonescu despre posibilitatea ca acesta din urmă să candideze la una din funcţiile de vicepreşedinte. „Dacă mă întrebaţi ca persoană, ca om, eu mi-aş dori să colaborez cu Crin Antonescu în continuare şi bănuiesc că, dacă domnia sa doreşte să intre într-o asemenea ecuaţie, va face paşii necesari”, a declarat, miercuri, preşedintele PNL.

Acesta a spus că la apropiatul Congres toate posturile de vicepreşedinte vor fi alese uninominal, nu pe sistemul de moţiune în care candidatul la postul de preşedinte care câştigă vine cu toată echipa pe care şi-o doreşte în conducere. „Eu cred în competiţia internă în partid. Competiţia este singura cale spre performanţă în acest context şi poziţiile de vicepreşedinte, dacă se ia în seamă propunerea mea, vor fi la vot liber”, a precizat liderul liberalilor.

În ce-l priveşte pe Antonescu, Iohannis a mai amintit că statutul de fost preşedinte al PNL îi dă dreptul să participe la şedinţele Biroului Politic Central.

Congresul extraordinar al PNL va avea loc pe 28 – 29 iunie, la Bucureşti, urmând să participe peste 1.500 de delegaţi, a anunţat pe 28 mai preşedintele demisionar al partidului, Crin Antonescu, informează Agerpres.

„Delegaţia a fost convocată la cererea Biroului Politic Central pentru organizarea Congresului extraordinar generat de demisia preşedintelui PNL, a prim-vicepreşedintelui, a conducerii Biroului Politic Central în bloc. Delegaţia Permanentă de săptămâna trecută a luat act de aceste demisii şi a mandatat preşedintele şi Biroul Politic Central să exercite prerogativele până la alegerea unei noi conduceri. (…) Congresul extraordinar va avea loc în zilele 28-29 iunie, în Capitală”, a spus acesta, miercuri, la Parlament, unde s-a desfăşurat Delegaţia Permanentă a PNL.

Potrivit lui Antonescu, la Congresul extraordinar din iunie sunt aşteptaţi să participe aproximativ 1.550 de delegaţi, „o cifră normală, poate un pic mai mare” faţă de ultimul congres, când au participat circa 1.200 de delegaţi.