KLAUS IOHANNIS promite: Primul lucru pe care-l voi face ca preşedinte va fi să renunţ la IMUNITATE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Johannis, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că primul lucru la care vrea să renunţe când ajunge şef al statului este imunitatea preşedintelui ţării, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
06 nov. 2014, 12:57
KLAUS IOHANNIS promite: Primul lucru pe care-l voi face ca preşedinte va fi să renunţ la IMUNITATE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Avem în momentul de faţă multe discuţii în jurul imunităţii şi vă spun: primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României. Este nevoie, evident, pentru acest lucru, de discuţii cu partidele politice, în special acum cu comisia care se ocupă de proiectul de modernizare a Constituţiei României. Voi avea aceste discuţii şi voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate”, a afirmat Klaus Johannis.

Iohannis a spus că, de asemenea, vrea să se renunţe la imunitatea parlamentarilor.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ” „Iar a doua chestiune se referă la imunitatea parlamentarilor. Toată lumea înţelege şi este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică şi sunt total de acord şi cred că toată lumea este de acord că parlamentarii nu pot fi traşi la răspundere penală pentru opţiunea lor politică. Dar, dincolo de asta, este inadmisibil ca prin procedură parlamentară să poată fi împiedicată justiţia să-şi facă treaba. Aici lucrurile trebuie schimbate clar şi total. Aceste lucruri se pot face simplu: dacă noi toţi ni le dorim, atunci o să vedeţi că politicienii vor fi şi ei primii care şi le doresc, fiindcă vor votul dumneavoastră”, a susţinut Klaus Johannis.

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC a prezentat REZULTATELE FINALE. Vezi CLASAMENTUL


loading...
Partenerii noștri