Klemm, la deschiderea anului universitar: Este o oportunitate de a întări legăturile între instituţiile de educaţie din România și SUA

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Hans Klemm, a subliniat, luni, la Iași, necesitatea intensificării colaborării în domeniul educației între România și SUA.

RomaniaTV.net
02 oct. 2017, 10:54
Klemm, la deschiderea anului universitar: Este o oportunitate de a întări legăturile între instituţiile de educaţie din România și SUA

Prezent la deschiderea anului universitar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Klemm consideră că o astfel de colaborare reprezintă o oportunitate pentru studenții americani de a studia în România, dar și pentru studenții români de a se pregăti în SUA.

„Prima remarcă pe care o fac se referă la cooperarea care deja există între Statele Unite și România, în privința nivelului ridicat de educație, la creșterea oportunităților pentru studenții americani să lucreze și să studieze în România și pentru studenții români și bursieri să studieze și să lucreze în Statele Unite. Cred că este o bună oportunitate să mergem mai departe, să întărim aceste programe și legăturile care există între instituțiile de educație de înalt nivel din cele două țări”, a afirmat diplomatul american, citat de Agerpres.

La deschiderea anului universitar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au mai fost prezenți ministrul Educației, Liviu Pop, ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar și ambasadorul Austriei în România, Gerhard Reiweger.