Kluivert: FC Barcelona joacă un fotbal din altă lume

Fostul fotbalist olandez Patrick Kluivert a declarat că fosta sa echipă, FC Barcelona, joacă "un fotbal din altă lume" şi l-a lăudat pe Lionel Messi despre care a spus că este un jucător care decide soarta unui meci, informează cotidianul catalan Sport.

RomaniaTV.net
13 nov. 2011, 11:10
Kluivert: FC Barcelona joacă un fotbal din altă lume

Patrick Kluivert este al treilea străin cu cele mai multe meciuri jucate la FC Barcelona. În prezent, el se ocupă de pregătirea echipelor de juniori la clubul Twente.

„Este impresionant cum joacă FC Barcelona, este un fotbal din altă lume. Am avut norocul să joc cu Xavi, Puyol sau Iniesta, iar acum ei sunt fotbalişti de bază ai echipei. În perioada mea erau foarte tineri şi pentru mine este o onoare şi o plăcere să-i văd jucând şi obţinând atât de multe succese”, a explicat Kluivert.

Kluivert a fost coleg şi cu antrenorul Josep Guardiola, care era căpitanul echipei: „Cunoştea foarte bine cultura clubului şi ce înseamnă asta. Era un lider ca fotbalist şi îţi dădeau seama uşor că va fi un mare antrenor. Ştie cum vrea să fie jocul şi cum să transmită acest lucru fotbaliştilor”.

Patrick Kluivert a avut numai cuvinte de laudă şi la adresa lui Lionel Messi. „El poate decide un meci. Diferenţa dintre Barca şi Argentina este că Barcelona joacă pentru Messi, însă la naţională este altceva. Messi este minunat la Barcelona, dar în Argentina sunt mulţi jucători care evoluează doar pentru ei”, a adăugat Kluivert.


loading...
Partenerii noștri